Voor het melden van een
overlijden of bij vragen
kunt u ons 24/7 bereiken

+31 (0)77-770 3300

Opbaring

Na een overlijden komt er veel op u als nabestaanden af. Een van de eerste keuzes die u dient te maken is; waar mag uw dierbare worden opgebaard, was het de wens van de overledene om thuis te blijven, is het de wens dat de opbaring zal plaatsvinden in ons Afscheidshuis, of… Heeft u al eens gehoord van een 24-uurskamer?

De mogelijkheden

Opbaring in ons afscheidshuis - Confianza Uitvaartzorg

Opbaring in ons Afscheidshuis

Na het overlijden thuis, in het ziekenhuis, het hospice of elders zal de overledene door ons worden overgebracht naar het Afscheidshuis. Hier zal (samen met u) de laatste verzorging plaatsvinden, waarna er in samenspraak met de uitvaartverzorger besproken wordt of en hoeveel bezoek u wenst te brengen aan de overledene.

Opbaring in de 24-uurs kamer - Confianza Uitvaartzorg

Opbaring in de 24-uurs kamer

Wanneer het wenselijk is om nog regelmatig en op een eigen gekozen tijdstip op bezoek te gaan bij de overledene en een thuisopbaring niet wenselijk of mogelijk is, is de 24-uurs kamer wellicht een ideale oplossing.

Na de overbrenging van de overledene zal (samen met u) de laatste verzorging plaatsvinden. De overledene wordt aansluitend opgebaard op een ‘koelbed’ in onze 24-uurs kamer. Tot deze ruimte krijgt alleen u toegang en kunt u op elk gewenst moment van de dag/nacht bij hem of haar langs gaan. U beschikt in deze ruimte over een eigen pantry met o.a. een koffiezetapparaat, een waterkoker, een koelkast en vaatwasser.

Thuisopbaring - Confianza Uitvaartzorg

Thuisopbaring

Het is mogelijk om de overledene thuis, in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving op te baren, ons team zal bij u thuis (samen met u) de laatste verzorging laten plaatsvinden, waarna de overledene thuis wordt opgebaard. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden of wensen te bespreken.

Indien wij van mening zijn dat de thuisopbaring ons geen goede keuze lijkt in verband met de conditie van de overledene zullen wij dit aan u kenbaar maken.