Voor het melden van een
overlijden of bij vragen
kunt u ons 24/7 bereiken

+31 (0)77-770 3300

Uitvaart regelen

Wat moet er geregeld worden?

Na een overlijden komt er veel op u af, op de eerste plaats dient een huisarts of een dienstdoende arts te worden ingeschakeld. Hij of zij moet het overlijden vaststellen. Neem rustig de tijd om thuis van hem of haar afscheid te nemen. Zijn er bijvoorbeeld nog familieleden die aan willen komen.

Neem contact met ons op

Op het moment dat iedereen is geweest neemt u contact op met de uitvaartverzorger. Wij zullen u in eerste instantie vragen of het wenselijk is dat de overledene thuis blijft, dit noemen wij een thuisopbaring, de overledene zal thuis gekleed worden en door middel van een koelplaat zal het lichaam gekoeld blijven in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. De andere optie is overbrengen naar ons Afscheidshuis. In het gesprek met de uitvaartverzorger wordt dan samen met u bekeken of er bezoek aan de overledene wenselijk is in ons Afscheidshuis of misschien wenst u wel gebruik te maken van onze 24-uurskamer?

De uitvaart regelen

Nadat bovenstaande heeft plaatsgevonden zal de uitvaartverzorger een afspraak met u maken om samen aan tafel te gaan zitten om in alle rust de wensen door te nemen en afspraken voor u vast te leggen. In de dagen die daarop volgen zal er tot aan de dag van de uitvaart dagelijks contact zijn met de nabestaanden om samen een fijn en waardevol afscheid te verzorgen.